Posted by: ZIva Category: Uncategorized @sl Comments: 0

Človeštvo se sooča z novimi vzorci življenja, na katerega se bo moralo prilagoditi zaradi novih zastarelih in preživetvenih pravil.

Žiga Sedevčič 

Industrija za odrasle danes in jutri bo morala uporabiti vso pridobljeno znanje in sodobno tehnologijo za razvoj novih smeri in novih tehnologij, kar bo to industrijo prenovilo v temeljih. Digitalizacija industrije za odrasle je tako odskočna deska za evolucijo tehnologij, nastalih z namenom obogatitve te stare industrije.

Človeštvo se je moralo upočasniti in ljudje smo se morali oddaljiti. Čez noč smo morali spremeniti naše navade in se večinsko začeti obračati na on-line tehnologijo. Tako je tudi industrija za odrasle čez noč vstopila v svojo tretjo revolucijo – v virtualizacijo.

SPOLNO DELO V PRENOVLJENI IZDAJI 

Spolno delo, kakršnega poznamo danes, se je tekom časa vselej prilagajalo trgu in tehnologiji.
Tu je nova smer, nov zagon novih tehnologij.
Nova tehnologija, ki nam je postala sčasoma samoumevna, je omogočila prehod iz fizične oddaljenosti v virtualno bližino.
Možnosti širjenja informacij in načinov komunikacije se neprestano povečujejo.
Informacije in znanja so nam dostopnejša in razumljivejša kot kadarkoli poprej.

SLOVENIJA – INFORMACIJE³

Spolno delo v Sloveniji je glede na ostale evropske države urejeno najliberalnejše.
Dopušča se obrt, ki ni omejena z nobenimi pravilniki ali občinskimi odloki, kakor je to urejeno drugod.
Spolno delo je delo kot vsako drugo, posebno pa je v kvalifikacijskem opisu svoje dejavnosti, saj se ta navadno izvaja kot storitev na razdalji manjši od metra in pol (t. i. intimna bližina).
Med storitvijo sta tako izvajalec kot tudi uporabnik storitve izpostavljena spolno prenosljivim ali sedaj že tudi kapljično in aerosolno prenosljivim boleznim.

Ves napredni svet je doumel, da ni pripravljen na tovrstno pandemijo. Kot kaže ta trenutek tudi prihodnost spolne industrije ni rožnata. Nepremostljiva pomanjkljivost spolnega dela pa je, da so delavci odvisni večinoma od direktne prodaje storitev preko fizičnega zbližanja. Večinska ovira na razvojni poti našega gospodarstva je tako digitalizacija ponudbe, kot naslednji korak pa njena virtualizacija.

Nekatere države bodo morale resneje pristopiti k monitoringu javnega zdravja, še posebej v dejavnostih, kjer je to izraziteje izpostavljeno.
Preganjanje oz. kaznovanje prestopnikov bi tu moralo biti strožje, saj gre vendar za ogrožanje javnega zdravja.

Koncept:

 • EROTIČNI POSLOVNI PROSTORI
  Specializirani javni prostori, ki ponujajo varnost, higieno in udobje kot storitev.
  Prav tako morajo tudi mikrotočke hišnega reda in pravil zagotoviti anonimnost gostov v skupnem interesu javnega zdravja. 
 • SEKSUALNI INDEKS PONUDNIKOV
  Trenutno stanje lokalnih zbornikov je neurejeno. Tovrstni mediji posameznikom ne omogočajo le dela na črno, temveč tudi prikrivanje nasilja in zvodništva v tej industriji.
  Odjemalec pa je lahko tarča izsiljevanju delavcev iz sive cone, ki niso pravno odgovorni za kršenje izdajanja občutljivih informacij o njem.
  Odjemalec tako nima izbire in mu tako – tudi nevede- ne preostane nič drugega kot pa izpostaviti svoje osebne informacije in prepustiti svojo varnost v roke posrednikom.

  Država bi ravnala odgovorno z vzpostavitvijo organizacije v obliki agencije, ki bi osnovala izobraževanja, zdravniška testiranja in pravno-formalno podlago za formiranje minimalnih standardov za izvajanje spolnega dela.
  Prav tako bi morala v imenu nedotakljivosti mlajših starostnih skupin urediti indeks oz. virtualno skupnost za nadzor starosti (polnoletnost), ki je potreben za učinkovito sankcioniranje morebitnih kršiteljev.
  Indeks mora odjemalcem zagotoviti tudi anonimnost, na drugi strani pa vzpostaviti tudi učinkovit varnostni sistem in protokole tudi v obratni smeri, torej tudi za primere kršenja pravil in ogrožanja pravic spolnih delavcev s strani odjemalca.

  Tehnična in dizajnerska rešitev v Nemčiji:
  https://www.digitaltrends.com/mobile/peppr-app-hooks-up-prostitutes-with-clients/
peppr-app.com

TESTIRANJA

V času, ko je osebna higiena znova pridobila na družbeni ostrini, znanje o virusih in nalezljivih boleznih pa postalo nova preživetvena veščina, je pravi trenutek za ozaveščanje, da so virusi in nalezljive bolezni že od nekdaj obstajali. Že pred pandemijo virusa covid-19 so posamezne ranljive skupine živele na robu epidemije spolno prenosljivih bolezni (SPB).

V večinskem delu Evrope so k zajezitvi SPB-ja pripomogli s kvalitetnimi programi izobraževanja, samozaščite in ozaveščanja širše javnosti.
Kljub vsemu pa ključno vlogo v tej verigi igrajo testiranja, ki so neugodna in tako “odveč”.
Za testiranja je v naprednem svetu brez primere poskrbljeno s strani zdravstva.
Največja težava pa se pojavi v zadregi, stigmi in nepriročnosti testiranj za posameznike.

Organizacija Dobra družba je vzpostavila komunikacijo z razvijalci moderne in uporabniku prijazne enostavne aplikacije (še posebej velja za spolne delavce), s katerimi bi želeli skleniti tudi dogovor o nadaljnji tehnični podpori pri nadgradnji sedanjega sistema testiranja za SPB.

Aplikacija je zasnovana tako, da uporabnikom omogoča transparentno zagotavljanje svojega spolnega zdravja s samo nekaj kliki in brez sistematičnih ovir, ki mnoge od nas oddaljujejo od testiranja za SPB. Aplikacija je namenjena tudi temu, da pomaga odpraviti stigmo in tesnobo, ki prepogosto označujeta naša prizadevanja za preverjanje.

http://biemteam.com/

Članek v reviji Forbes:
https://www.forbes.com/sites/janetwburns/2017/06/09/virtual-sexual-health-clinic-biem-wants-to-end-the-hassle-and-stigma-of-getting-tested/

Good Company (v izgradnji)
www.goodcompany.life

Good Company je znamka, ki ponuja rešitev in pomoč spolnim delavcem pri samostojnem delovanju v Sloveniji in po svetu. 

 • Good Company Production 
  https://www.dobra-druzba.org/job/good-company-production/
  Pripravljamo produkcijo video vsebin, ki bodo plačljive za uporabnike.
  Rdeča nit vsebin bo predstavitev in ponudba srečanja z različnimi fetiši v vzpodbujanju in raziskovanju spolnosti.

  K sodelovanju vabimo:
  – proizvajalce fetiš-fantazijske opreme in igrač
  – izvajalce fetiš fantazij

  V novem studiu bomo producirali:
  – virtualne okrogle mize
  – serijo Začini spalnico (fetiš infantazijske igre): https://beducated.com/
  – tečaj I-scort – Sexwork 2.0
 • Good Company Cam City
  www.goodcompany.life/cam
  Vmesnik, ki povezuje dve ali več strani v virtualno sobo. 
  Še vedno nudi anonimnost vseh strani.
  Integriran avtomatiziran plačilni sistem. 
 • Good Company Agency
  www.goodcompany.life/agency
  Je članska platforma, ki povezuje in organizira srečanja in sestajanja med člani in donatorji na podlagi ženitnega posredovanja.
 • Good Company Business 
  www.goodcompany.life/business
  Je privatni oglaševalski medij, preko katerega lahko pravne osebe oglašujejo:
  – prosta delovna mesta (erotični masažni saloni, strip klubi itd.)
  – poslovne prostore (garsonjere, pisarne, apartmaji)
  – možnost kratkoročnega najema (dnevni počitki ipd.) 
  – poslovne priložnosti (agencije, izvajalce postrežbe ob mizi itd.)
 • Good Company Marketing
  www.goodcompany.life/marketing
  Oddelek marketinga vam uredi virtualnega avatarja.
  I-scort na ključ.

Zanimivosti:

Začini spalnico (fetiši in fantazijske igre)
https://beducated.com/
Gre za to, da naše spolno življenje ni vedno naravnost super in nekako čutimo, da “nekaj manjka” oz. potrebujemo nekaj več, kar lahko, če smo igrivi in radovedni, tudi dosežemo. To pa je tisto, kar fetiši in fantazijske igre nudijo posamezniku.

Žiga π Sedevčič  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja