Posted by: ZIva Category: Članki Comments: 0

Vlada je že drugič v letošnjem letu razglasila epidemijo.
  Spolni delavci smo vsakodnevno soočani s spolno prenosljivimi virusi, bakterijam, glivicami ali zajedavci. 

  Razlika med slednjimi in Covid-19 je, da ne vemo veliko o njem, vseeno pa vemo dovolj o nas samih oz. naših potrebah.
  Za nami je posebno leto, odkar smo nazadnje naslovili na Vlado republike Slovenije dopis o spremembah, za katere je bil, po našem mnenju, že v preteklosti pravi čas za spremembe kaj šele sedaj, ko je bližina na svoj način nezaželene.

Razumemo, da se dosedanja vlada (in širše) sooča z nečim, kar naše generacije ne pomnijo.
Upoštevaje vse nove, težke okoliščine, pa vseeno ne smemo kot družba pozabiti na marginalne skupine, ki so s svojimi dejavnostmi delovale pred Covid-19 in bodo delovale po njem.

Kot predstavniki delavcev industrije za odrasle smo naslovili na Državni zbor ponovni poziv k razpravi o tej branži v republiki Sloveniji, vse pa z razlogom, da se zelo kompleksno področje, na zakonodajni – državni ravni prilagodi situaciji, ki jo povzroča Covid-19. 

Od državne politike pričakujemo, da bo vzpostavila konsenz in pomagala urejati področja, ki v republiki Sloveniji delujejo. 

Predlog je bil poslan stranki SNS katera je bila tudi pobudnik poslanskega vprašanja, na katerega smo se, kot predstavniki spolnih delavcev odzvali in enako pričakujemo sodelovanje tudi od drugih političnih strank v republiki Sloveniji, saj je spolno področje katerega predstavljamo in izvajamo spolni delavci, področje, ki se dotika slehernega državljana.
vladaDownload

Predsednik organizacije Dobra Družba
Žiga π Sedevčič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja