Posted by: Ziga Sedevcic Category: Članki Comments: 0

Na obisku pri Češki organizaciji seksualnih delavcev “Razkoš bez Rizika”, katera obeležuje 25 obletnico delovanja, na področju družbene problematike, še posebej pa v seksualni branži opozarjali preko gledališkega uprizarjanja.

Predsednica Hanna nam je pojasnila, da je bilo delovanje s pomočjo gledališča edini način kako približati tematiko širši javnosti in s tem zmanjšati stigmatizacijo seksualnega dela v družbi.

Obisk pri psihiatru ali terapevtu ni več družbeni taboo, še posebej na veljavi pridobivajo seksologi in seksualni terapevti.

Živimo v dobi socialnih omrežij, kjer so naši virtualni avatarji skorajda “popolni” medtem ko v realnem življenju, še posebej na spolnem področju težje priznamo ali pa sploh ne da potrebujemo pomoč ali potrebo po drugem mnenju.

Čas bo prinesel tudi to, da si bo poleg npr. zdravnika in zavarovalnega agenta na daljavo, možno privoščiti tudi seksualnega terapevt na način “subscribe” (kot pri novodobni pornografiji).

Nekje pa je potrebno začeti, zato za iztočnico predlagamo ogled zanimivega komercialnega pristopa psihoanalitike v delu: Razočarana gospodinja pri seksologu

Termini:

  • 15.4.2021
  • 16.4.2021
  • 20.4.2021

“Vsaka predstava je nekoliko drugačna. Vodeb je namreč kot scenarist, režiser in igralec v vlogi seksologa Sigmana Frojdeba svoji soigralki pustil veliko svobode, torej improvizacije. Vsak gledalec lahko v predstavi, kot pojasnjuje Vodeb, izve veliko o skritih seksualnih željah in se pri tem nasmeji tako rekoč lastni pohoti: »Teme kot so nebrzdana pohota in skrivna varanja, swinganje, ‘trojčki’ in podobna razbijanja seksualne monotonije znajo nasmejati, včasih pa tudi zaboleti in v gledalcih vzbuditi sram.«”

Vemo da je gospod Vodeb požel veliko kritik glede antfeminizma, kar pa ne pomeni, da se v šali gledališkega dela ne skriva tudi resnica.

Ker podpiramo vsak umetniški trud s katerim se osvešča družbena problematika, še posebej na področju industrije za odrasle, Vam toplo priporočamo ogled…

Spletni nakup vstopnic:
https://www.eventim.si/si/izvajalec/razocarana-gospodinja-pri-seksologu-1814/profile.html

Nakup vstopnic je možen tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih in Poštah.
Z 1 vstopnico si bo lahko predstavo na 1 napravi pogledalo več oseb.
Dostop do predstave bo zelo enostaven, brez nameščanja aplikacij ali vpisovanja kode.
Vsa navodila bodo napisana že na vstopnici.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja