Posted by: Ziga Sedevcic Category: Članki Comments: 0

“Morda imam najbolj “svobodno” zakonodajo in najmanjšo stopnjo obdavčenosti za seksualno delo daleč naokrog, ampak še zdaleč nimamo najboljšega okolja za to industrijo.
Za intelektualno omejene je seksualno delo samo prostitucija. Tukaj pa je primer kjer ta branža rešuje družbeno problematiko “normalnim” … pozabljenih.”
Žiga Sedevčič

 

Christinina zgodba:

Christieina spolna frustracija najde neko obliko olajšanja…

Christie je bila že leta izredno spolno razočarana, vendar je našla pogum, da to spremeni. V svoj prvi ‘zmenek’ z Richardom se je “popolnoma zaljubila”, vendar se je odločila, da ne bo šla do konca.

Imam 31 let in imam cerebralno paralizo (CP). Popolnoma nema (motnje avtističnega spektra) in imam malo nadzora nad rokami in nogami, vendar sem srednješolsko spričevalo zaključila v običajni šoli. Ker sem bila sredi najstniških let, sem si želela fanta in videla, da so moji sposobni prijatelji v šoli že v odnosih.
Od takrat sem veliko razmišljala o intimi in seksu. V preteklih letih sem bila precej depresivna in sem se počutila izredno spolno razočarana.
Kljub temu, da se za to trudim, se ne morem niti samozadovoljevati. Eden od načinov, kako se spoprijeti z mojo frustracijo, je pisanje.

O Touching Baseu sem slišal pred približno dvema letoma od podpornega delavca, ki je poskrbel, da sem si sposodil film “Škrlatna cesta”. Od takrat razmišljam o tem, da bi videla seksualnega delavca, vendar nisem imel dovolj poguma, da bi kaj storila.
Začel sem resno razmišljati o organizaciji seksualne izkušnje, potem ko sem se udeležila razstave o seksualnosti, imenovane “Feel The Vibe”.
Dobil sem kontaktne podatke organizacije Touching Base in se odločil, da bom “poskusila srečo” in poslala e-pošto.

Na podlagi nekaterih vprašanj, na katera sem odgovoril, je Touching Base našel moškega spolnega delavca. Povedali so mi, da je Richard * imel predhodne izkušnje z delom z drugo stranko s CP. Že samo vedenje, da je Richard imel izkušnje z nekom z mojo stopnjo invalidnosti, mi je bilo bolj prijetno, da sem stopil v stik z njim. Čeprav je bil nekoliko starejši, kot sem sprva upal, sem si zelo želel organizirati “zmenek”, kot se je skliceval Richard.

Že od prvega e-poštnega sporočila je bil Richard zelo razumljiv in do njega sem začutila ogromno spoštovanja. Organizirali smo se za enourni zmenek v njegovem stanovanju, od koder dela. Vse do datuma najinega srečanja sem bila izredno živčna, a zelo navdušena. Vedel sem, da se mora to zgoditi.
Pri tem sem imela polno podporo mame. Ne bi ji bilo treba, da bi bila tista, ki bi me peljala, toda na koncu je bila to najlažja in najboljša možnost.

Richardu sem prvotno rekla, da so moje kretnje/tresenjem z glavo dokaj zanesljive. Toda ob natančnejšem razmisleku me je zaskrbelo, da bo Richard težko razumel te geste. Zato je predlagal, da bo držal obe roki navzgor, ena roka je predstavljala “da”, druga pa “ne”, jaz pa sem lahko samo pogledal, katera roka je bila pravilen odgovor. Ta metoda se je izkazala za zelo dobro za oba.

Naši zmenki so mi bili zelo všeč! Najboljše je bilo le ležati z Richardom in biti blizu z nekom na intimni ravni. Odločila sem se, da nisem pripravljena na seks, zato me je v glavnem poljubljal in se dotikal. Noben moški me še ni videl gole, zato je bilo čudovito, ko je Richard pogledal moje telo. In seveda sem tudi jaz uživala, ko sem videla njegovo. Bil je izjemno nežen in to je bila ena najboljših izkušenj, kar sem jih kdajkoli doživel.

Ta izkušnja je bila zame zelo čustvena. Seveda si želim, da bi bilo drugače in bi lahko imela “normalno” spolno življenje. Ker pa nisem bila v zvezi in se mi zdi, da ne bom v bližnji prihodnosti, se mi zdi, da je seksualni delavec najboljša alternativa (vsaj zaenkrat).

Christie * – september 2014

(Vsa imena so bila spremenjena zaradi zasebnosti)

 

Kako preprosto se sprostimo in pozabljamo na največji dar, biti zdrav in imeti možnost biti “normalen” kar pa ne pomeni da med nami ne obstajajo ljudje, tudi v Sloveniji/Balkanu, kateri nimajo tega v dosegu.


“Na Nizozemskem delavcev spolne nege ne štejejo za prostitute. Veljajo za strokovnjake, ki skrbijo za invalide.
Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije WHO ima vsak človek pravico do najvišje dosegljive ravni spolnega zdravja, vključno z dostopom do seksološkega in reproduktivnega zdravja.”

https://dutchreview.com/culture/relationships/sex-care-in-the-netherlands-helping-the-disabled-find-intimacy/


Touching Base Inc je dobrodelna organizacija s sedežem v Sydneyju, NSW v Avstraliji, ki deluje od oktobra 2000. Touching Base se je razvil iz potrebe po pomoči invalidov in spolnih delavcev pri medsebojnem povezovanju s poudarkom na dostopu, diskriminaciji, človeškem pravic in pravnih vprašanj ter ovir glede stališč, s katerimi se lahko spopadeta ti dve marginalizirani skupnosti.

https://www.touchingbase.org/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja