Posted by: Ziga Sedevcic Category: Članki Comments: 0

Razvoj nekaterih branž v industriji za odrasle je na eni strani zmanjšala vpliv organizatorjev poslovanja (beri: erotično masažni saloni, bordeli, FKK wellnessi, stripp bari, itd), kar pomeni da je možnosti za “izkoriščanje prostitucije”, sužnjelastništvo in trgovanje z belim blagom postavilo skoraj v izumrtje (kar seveda je po našem mnenju odlično -seveda pa ne pomeni da se to še vedno ne pojavlja).
Operativni stroški in procesi so z neodvisnostjo in samostojnostjo prešli na pleča seksualnih delavcev.


Čeprav ima malo kdo dejavnost prijavljeno “legalno” pa so tej stroški prav zaradi luksuza samostojnosti visoki.

Priča smo zvišanju cen najema nepremičnin, kateri pa so nujno potrebni ne samo za operativno izvajanje storitev pač pa tudi za življenje samo. (Veliko seksualnih delavcev je migrantov)

Življenjsko higienično je da seksualni delavec ima svoj privatni prostor ločen od prostora kjer dela. To vpliva na daljši rok na njegovo psihološko zdravje. Pomembno pa je tudi zaradi varnostno-zasebnega pogleda, saj “ne pljuvaš si v skledo (ljudski)”.

Primer seksualnih delavcev migrantov (tako kot mi hodimo v Nemčijo, Češko, Veliko Britanijo), kateri se odločijo delovati v Republiki Sloveniji na krajši čas, je visok začetni kapital nekaj kar je velikokrat problem da se le tej zatekajo pod okrilja zvodnikov (kar pa lahko pripelje do ekonomskega izkoriščanja, nasilja, droge, itd – ne vedno, seveda

 

Najeti delovno stanovanje za tujca (v primeru da ima začetni kapital) ni mačji kašelj, saj je potrebno biti vešč “profesionalne dramske igre” da najemodajalca prepričaš v izdajanje prostora katerega boš uporabljal za poslovne namene.


Seveda v Sloveniji to ni poceni – Lično stanovanje na strateškem mestu v Ljubljani z varščinami in vsemi stroški kaj hitro se zaključi z številko od 1500 EUR do 2000 EUR kot začetni strošek (cca 500 eur najemnina + 2 varščini + pogodba).

Na drugi strani pa že obstajajo gospodarski objekti kateri nekateri delujejo ali pa ne več, locirani na odličnih strateških mestih z urejeno infrastrukturo.

Veliko jih ima tudi prenočitvene kapacitete, z vsemi pripadajočimi storitvami (hrana, pijača, wellness, itd)

 

Kot predstavniki industrije za odrasle problematiko obeh strani dolgo spremljamo in menimo da se ta trenutek prebližujemo točki, kjer bodo na eni strani operativni stroški poslovanja ponudnikov seksualnih storitev zvišale, na drugi strani pa se bo zaradi posledic pandemije zaprlo kar nekaj dobrih in uporabnih gospodarskih kompleksov.

Kar lahko naredimo je postaviti okvirje kjer je samostojnost in neodvisnost ponudnikov nedotakljiva, njihovo delovanje pa na vseh lokacijah Delovnih počitnicah v naprej določeno in pod istimi nastanitvenimi pogoji (enoten hišni red in poslovni bonton)

 

Mehanizem bo izgledal kot nekakšen lasten “BOOKING” kjer bodo ponudniki prostor za co-working oddajali v naprej našim članom.

Vabimo vso zainteresirano javnost v sodelovanje:

  • razvoj projekta
  • vodenje projekta
  • gospodarski subjekti za co-working
  • seksualni delavci katere zanima delo v obliki gostovanja

 

0038669655069

info@dobra-druzba.org

 

Razvoj projekta pa lahko spremljate na naši strani Delovne počitnice:

www.dobra-druzba.org/delovne-pocitnice/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja