Svet na Kanalu A – Na robu – Dobra Družba
4 septembra, 2018
Instagram, tinder ,badoo in podobni:
11 septembra, 2018
Prikaži vse novice

Vodstvo Dobre družbe je 5.9.2018, imelo delavni sestanek z Generalnim finančnim uradom Slovenije.

Naša ekipa je s pomočjo strokovnjakov pripravila vprašanja, ki se navezujejo na vse podvrsti spolnega dela. Veseli smo, da so mnenja, da je spolno delo kot vsako drugo delo in ne sme biti diskreditirano ali manjvredno in kot da ne obstaja.

Na sestanku smo usklajevali informacije kaj je spolno delo, katera ministrstva in državne organe povezuje ta branža. Govorili smo o razlagi spolnega dela iz perspektive Finančne uprave republike Slovenije, o načinih in težavah pri nadzoru in ugotavljanju dela na črno.

Po njihovem mnenju so pri prepoznavanju dela na črno zelo aktivni, vendar njihova pristojnost in pooblastila ne vzdržijo njihove dobre namere in zato so postopki pogosto neuspešno zaključeni. Govorimo o konvencijah, zakonih in aktih, ki so enakovredni njihovim pooblastilom in zato za nadaljevanja postopkov potrebujejo posebne odobritve sodišča.

Drugače je pri pravnih osebah, ki izvajajo spolno delo ali zaposlujejo spolne delavce. Dejavnost prostitucije pod šifro dejavnosti SKD 96.090 je težko prepoznavna, saj je pod to šifro 43 poddejavnosti, ki večinoma nima skupnega imenovalca branže, dela ali obrti. Naše mnenje je, da je prav zaradi tega slovenska zakonodaja glede spolnega dela drugačna kot drugje po Evropi, saj posameznik kot pravna oseba preko informacij javnega značaja ne rabi izkazati s čim se ukvarja.

Omenili smo tudi, da je davčno najugodnejša oblika za vse samostojne delavce iz območja EU oblika S.P. – NORMIRANEC.

Poleg tega pa zakonodaja ni enakopravna pri zaposlovanju spolnih delavcev, saj se lahko zaradi zunanjih interesov (okolica ali konkurenca) znajdeš v preiskavi proti prisilni prostituciji ali trgovanju z belim blagom.

Sklepčni smo, da mora država urediti celotno vprašanje spolnega dela, da lahko poskrbi za varnost tako spolnih delavcev kot potrošnikov.

π

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja