Sanjska služba: Žigolo
18 junija, 2019
Postanite preizkuševalka Žigolov
15 julija, 2019
Prikaži vse novice

ODGOVOR ORGANIZACIJE DOBRA DRUŽBA:
Kot neformalni predstavniki spolnih delavcev Slovenije podajamo svojo repliko na odgovor glede statistik drugih držav, ki so se posluževale različnih rešitev ali modelov:

Z vsebino odgovora se strinjamo, vendar kot državljani Republike Slovenije, kateri poznamo dejavnost in utrip ulice, ki ga predstavljajo ljudje, ki so “strokovnjaki”, vendar ne morejo razpravljati o spolnem delu, saj niso kompetentni za odločanje.

V odgovoru se uporablja ogromno statistike tujih držav in poročil feminističnih lobijev, ki (enako kot pri nas) vplivajo na javno mnenje, na enak način kot to počne cerkev (kršenje ustave).

Želeli bi opozoriti pisce odgovora o napačnem interpretiranju prostitucije oz. spolnega dela.

Prisilno prostitucijo, zvodništvo in suženjstvo se od leta 2008 lahko pojavlja v vlogah in povezavah fizičnih oseb in se preganja kot delo na črno ali kriminalno dejanje. Tako bi v trenutni zakonodaji  potrebno dodati samo stavek “Ne velja za pravne subjekte”. Ni potrebno sprejemati zakonov na novo.

Z deklaracijo spolnega delavca (preko pogodbe, s.p.-ja, d.o.o., itd) izvajalec storitev to delo opravlja kot pravni subjekt ali delavec.

Agencije za posredovanje dela bi bile registrirane in bolje nadzorovane.

Sami smo obiskali veliko predstavnikov evropskih delavcev v komercialni spolnosti in z njimi primerjali izkušnje, stanje in dejstva.

Velikokrat smo naleteli na začudenja saj je “slovenski model” nenačrtovano eden boljših v Evropi, vendar se žal tega večina ne zaveda.

V naši organizaciji smo opazili, da hetero spolno delo predstavlja samo polovico te dejavnosti. Homo, trans in fetišizem predstavlja drugo polovico. Pri tem so vsi pomisleki glede branže redkost (suženjstvo – samo kot fetiš, prisilna prostitucija v gey strukturah je redkost).

Vsa poročila in statistike temeljijo na kulturah in ljudstvih, od katerih pa se zelo razlikujemo.

Veseli smo, da smo predstavniki spolnih delavcev države s populacijo 2 milijona. Na ta način članom, ki smo prisotni v tej “subkulturi” težko uide karkoli.

Veseli nas, da vse kar se dogaja okoli te tematike, dogaja sedaj. Na podlagi slabih potez, ki so jih naredile druge države, se lahko izognemo strahov, ki smo jih prejeli v odgovoru.

Nevladne organizacije, katerih poslanstvo je preprečevanje suženjstva, zvodništva in prisilne prostitucije so se do teh sprememb odrezale odlično. Vendar pa so po tem na žalost pričele demonizirati legalno obrt.

Razlogi nastanka naše organizacije so bil informiranje in ozaveščanje državljanov in oseb, ki se na ozemlju Republike Slovenije ukvarjajo s komercialno spolnostjo.

Smo neodvisni in filozofija našega delovanja temelji na vzorcih biološkega ravnanja Homosapiansa z vplivom zgodbe v katero verjamemo, ter časa in prostora v katerem živimo. (Yuval Noah Harari)

Žalosti nas dejstvo javnega mnenja o področju, na katerem orjemo gladino in odpiramo oči, kljub močnim akterjem bivšega režima in religijske mentalitete aktivnega prebivalstva, ki pa se na našo srečo pozitivno spreminja.

Edina svetla točka odgovora, ki ga vzamemo kot vabilo k skupnem reševanju problema je, da je vlada RS pripravljena na strokovno razpravo s predstavniki in strokovnjaki tega področja (katere priznavamo v primeru, če so bili spolni delavci).

Poslanstvo našega gibanja ni legalizacija spolnega dela (saj je to v neki meri že doseženo) ampak konceptiranje dejavnosti znotraj trenutne zakonodaje izvajalcem in tolmačenje konceptov izvršnim oblastem v izogib prekoračenja pooblastil, ki so in bodo predstavljale našo industrijo v negativni luči.

Naš cilj, za katerega temelj že imamo, bo konceptirati “slovenian model” (zakaj moramo vedno mi povzemati dobre prakse) po katerem bo spolno delo kompromis med ekonomskim modelom in družbeno moralo.

Žal pa “ljudje z spolnim delom v teoriji imajo ogromno nasprotij, a v praksi je vse drugače”.

Sprejmemo vabilo Vlade RS na razpravo z strokovno in drugo zainteresirano javnostjo, s ključnim ciljem definirati trenutno stanje in zakonodajo v praksi ter na podlagi stanja predlagati spremembe, če bodo sploh potrebne.

Žiga π Sedevčič
Predsednik organizacije Dobra Družba

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja