Doll House – prvi pošteni bordel v Sloveniji #FOTO #VIDEO
10 januarja, 2020
PronJOB2020 – Sex work academia 3 #foto #video
15 februarja, 2020
Prikaži vse novice

Nedvomno je da mesto Ljubljana eno najlepših evropskih mest. Ne glede na očitke katere letijo na župana Zorana Jankoviča je razvoj celotnega mesta in njene podobe privlačna kot za obiskovalce ter stanovalce.

Kot predstavniki industrije za odrasle spremljamo ponudbo spolnega dela v in okoli glavnega mesta Slovenije.

Poleg javno dostopne ponudbe erotičnih masažnih salonov in nočnih klubov pa se je ponudba prostitucije udomačila v privatnih stanovanjih za katerimi vrati pa so spolni delavci lahke žrtve kriminalnih združb in družbeni stigmatizaciji.

V preteklosti je mestna oblast Ljubljana (1897-1919 je obratovala javna hiša na Zvonarski ulici) vodila evidenco spolnih delavk. prav tako pa so imeli pravilnike o delovanju bordelov ter delovanja spolnih delavcev na območju občine.

Ker pa naš namen ni obujanja zgodovinskih dejstev, si lahko povzetek članka takratne Kronike preberete na naslednji povezavi:
http://glavca.blog.siol.net/2011/07/26/prostitucija-v-ljubljani-ii/

Nič-kolikokrat smo poudarili o da je Slovenska zakonodaja ena bolšjih v Evropi. Saj je kot obrt dovoljena ampak ne-regulirana. To pomeni da lahko spolni delavec (kot samozaposlen) če v občini kjer izvaja svojo obrt ni posebnih določil deluje samo v okvirih zakonodaje RS Slovenije.

V kolikor bi katera koli občina želela pripomoči k zmanjševanju trgovine z belim blagom, prisilne prostitucije oziroma usmeriti industrijo za odrasle (posebne ekonomske cone, seksualni terapevtski centri,itd…)

S spoštovanjem,
Predsednik organizacije Dobra Družba
Žiga π Sedevčič 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja