Delovni obisk organizacije SZEXE, združenja madžarskih spolnih delavk in delavcev
13 marca, 2018
3-dnevno usposabljanje
4 julija, 2018
Prikaži vse novice

Ljubljana, 11.  april 2018

Vodstvo Kulturnega društva Dobra družba (KDDD) se je v želji po čim tesnejšem medsebojnem sodelovanju na ministrstvu za notranje zadeve sestalo z mag. Sandijem Čurinom, ki je bil leta 2002 imenovan na mesto nacionalnega koordinatorja pri medresorski delovni skupini za boj proti trgovini z ljudmi, ustanovljeni s strani Vlade Republike Slovenije sprva decembra 2003 in kasneje ponovno julija 2012. Medresorska delovna skupina o svojih aktivnostih seznanja Vlado Republike Slovenije v letnih poročilih.

Vodstvo je v uvodu predstavilo delovanje KDDD in njegove cilje pri uvajanju nekaterih novih pogledov in dejavnosti glede reguliranja oblik komercialne spolnosti in njenih pojavnih oblik v slovenskem okolju. Mag. Sandi Čurin se je strinjal,  da se časi spreminjajo, da področje komercialne spolnosti v Sloveniji zahteva celovitejšo obravnavo, za korenitejše spremembe v tej sferi pa bi moral nekdo zainteresirano javnost aktivneje seznanjati s problematiko plačljivih spolnih storitev in strokovno obveščati o vseh vidikih komercialne spolnosti.

Na sestanku so predstavniki KDDD med drugim izrazili zadovoljstvo, da predstavitev stičnih točk, ki bi lahko služile kot temelj morebitnega sodelovanja obeh organizacij, ni naletela na zaprta vrata. Mag. Sandi Čurin je vodstvu KDDD ponudil tudi strokovno pomoč glede informiranja in pravnih vidikov delovanja KDDD ter aktivnosti, ki jih želi KDDD v okviru izobraževanja in mednarodnega sodelovanja strokovnih delavcev izvajati tako v Sloveniji kot tudi na širšem prostoru EU.

http://www.mnz.gov.si/si/boj_proti_trgovini_z_ljudmi/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja