Sporočilo mladinskim/študentskim organizacijam – študentsko delo v industriji za odrasle

Morda se nam ne zdi samoumevno, ampak študentje – spolni delavci v Sloveniji so morda bolj prisotni kot se marsikomu zdi. Še posebej se je to pokazalo v času kot je sedanji.

Po hitrem preletu oglasov, ki ponujajo erotične masaže, spremstvo in prostitucijo je moč našteti na kar nekaj ponudbe obeh spolov.

Največji porast mladih v industriji za odrasle so tako imenovani Adult Content Maker-ji (ACM) oziroma Adult Influenserji – križanec med porno modelom in Cam model-om. #delooddoma

Socialna internetna platforma, ki je omogočila enostaven stik med povpraševanjem in ponudbo, je še vedno Only Fans, ki je “našla spolne delavce v vsaki vasi”.

Renesansa internetnega spolnega dela pa bo po našem mnenju pustila tudi svoj davek (kakor to terja vsaka revolucija).

Ponudba se bliža najvišji točki povpraševanja, kar pomeni da bodo morali ACM pristati ali na dumping cene ali pa neprestano ustvarjati nove in nove fetiše ali pa razširiti ponudbo.

Da se vrnemo na bistvo.

Želimo podpreti mlade, ki so se odločili služiti v industriji za odrasle. Naš namen je opozoriti na nevarnosti do katerih prihaja v poslovnih procesih. To niso nevarnosti pri katerih postaneš suženj nekomu, ampak sam sebi.

Mnogi od nas smo hodili po podobni poti, ne vedno poslušali nasvete starejših, zato se nam pozna tudi kakšna »praska na kolenih«.

Digitalni svet je vsak dan vse večji in večji, zato je tudi vplivati na študente, ki so v tej industriji vse težje (velja tudi za druge skupine, katere se želimo dotakniti z vso pozornostjo).

Zato podpiramo tudi projekte drugih gibanj, saj smo prepričani, da lahko samo s kolektivnim ozaveščanjem spreminjamo naš, vaš in njihov svet.

…. se nadaljuje.

Kratek dokumentarni film – Združeno kraljestvo